El Gran Recapte 2016

0
1254
Barnavasi

Maria Antònia Font Fernández

Fa uns dies, el Banc dels Aliments reclamava al president Puigdemont que aprovi alguna política que els permeti tenir ‘menys clientela’. En termes relatius, les 235.000 persones que se’n beneficien representen el 3 % dels ciutadans que viuen a Catalunya, però en termes humans són massa. Eduard Arruga, president de la Fundació, creu que el que s’ha de fer és una política econòmica que afavoreixi la creació de llocs de treball estables i dignes, i una política social, que permeti a les persones sense feina d’accedir a una alimentació decent, o sigui, suficient (en això encara estem lluny), segura (els aliments han de ser comestibles) i equilibrada. És per això que estimulen a no fer arribar lots i, en la mesura del possible, a respectar les preferències i necessitats alimentàries: no distingeixen religions, però sí, intoleràncies (al gluten, lactosa, etc.).

El Gran Recapte a Sant Gervasi

Sant Gervasi és un dels barris més solidaris de Barcelona, tot i que és cert que no hi ha gaire pobresa. També n’hi ha, però el percentatge de persones beneficiàries és baix si es compara amb el de barris com ara Trinitat, Ciutat Vella o Poble-Sec. Durant el Gran Recapte, s’hi adhereixen generosament els establiments comercials de certes dimensions. En contra del que algú pugui pensar, però, no fan negoci: se’ls exigeix que col·laborin en la logística i que distribueixin el menjar de les banyeres [les caixes grans que veiem a l’entrada dels establiments] a les caixes. A més, donen un percentatge proporcional als quilos aconseguits: com més donen els clients, més donen els establiments.

De voluntaris estables al Banc dels Aliments n’hi ha uns 600, que solen ser jubilats, prejubilats i mares que ja tenen els fills emancipats; n’hi ha força de Sant Gervasi. La gent jove col·labora essencialment pel Gran Recapte, ja que es fa un cap de setmana: els que són voluntaris ho han de deixar quan troben una feina remunerada.

COMPARTIR
Entrada següentMostra de Comerç de Galvany

Respondre:

Please enter your comment!
Please enter your name here